8 leggyakoribb téma

Ismerje meg a leggyakoribb cukorérzékenységeket

564
HOZZÁSZÓLÁS:

Ahhoz, hogy a szervezet sejtjei fel tudják venni a szénhidrátokat és hasznosítsák őket, a vékonybélfalon keresztül a véráramba kell jutniuk.

E célból azok a szénhidrátok, melyek kettős vagy összetett cukorként fordulnak elő, elaktozintolerancia-tejerzekenyseg-06gyszerű cukrokká bomlanak, hogy utána problémamentesen átjuthassanak a bélfalon.

A gyümölcscukor, mely egyszerű cukorként van jelen, még egy további enzimet is igényel, mely lehetővé teszi számára az áthaladást.

Ha hiányzik a szükséges enzim

Ha a szervezet a bélben lévő enzimhiány miatt nem tudja teljesen felvenni a szénhidrátokat, akkor beszél az orvostudomány felszívódási problémáról.

Ez azzal a következménnyel jár, hogy a szénhidrátok egy része változatlan formában a vastagbélbe kerül, és ott baktériumok bontják le.

E folyamat során különféle gázok és szerves savak keletkeznek, melyek különböző panaszokért felelősek.

Milyen problémákat okozhat?

A gáznemű bomlástermékek elsősorban a széndioxid és a hidrogén. Ezek fokozott gázfelgyülemléshez vezetnek a bélben, ami fájdalmasan tágítja a bélfalakat, valamint felfúvódást okoz.

A zsírsavak ellenben, melyek közül a hangya-, ecet- és vajsav szokott előfordulni, fokozzák a bélmozgást, és ezáltal hasmenést okoznak.

Ráadásul a szénhidrátok bomlástermékei megakadályozzák a víz visszaszívását a vastagbélben.

A széklet mennyisége sokszorosára növekszik, valamint fokozza a székelési ingert és a hasmenést.

A krónikus hasmenések ugyanakkor károsítják a bélnyálkahártyát, ami csökkentett enzimraktározáshoz, és ezáltal elégtelen tápanyagfelvételhez vezet. 

Tehát ördögi körről van szó, melyből az érintett az étrend tudatos átállítása nélkül nem tud egyhamar szabadulni.

A leggyakoribb ételérzékenységek

A legismertebb és a bélérzékenységben szenvediő páciensek szempontjából a legfontosabb élelmiszer-érzékenységek az elégtelen tejcukor- és gyümölcscukor-felvételből adódnak.

Aki e szénhidrátok egyikére érzékeny, annak nagy valószínűséggel lehetnek emésztési panaszai a fogyasztásakor.

Egy kutatás során néhány száz pácienst tisztázatlan hasi panaszokkal vizsgáltak meg, és kiderült, hogy minden negyedik kísérleti személy tejcukor-érzékenyégben (laktózérzékenység), és minden második gyümölcscukor-érzékenységben (fruktózérzékenység) szenved.

564
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

72
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]