8 leggyakoribb téma

Tények a tejcukor-érzékenység kapcsán

544
HOZZÁSZÓLÁS:

> Tejcukor-érzékenység, vagy laktóz-intolerancia során a bélcsatornában a laktózt egy enzim, a laktáz bontja le glükóz és galaktóz nevű egyszerű cukrokra, amelyek könnyen és jól felszívódnak.

> Ha valamilyen oknál fogva, nem termelődik vagy nem kielégítő mennyiségben keletkezik laktáz enzim, akkor a tejcukor nem, vagy csak részlegesen bomlik le. tej-tejallergia-6

> A bélben maradó laktóz hatására gyorsult bélmozgás és hasmenés alakul ki.

> Ehhez társul a tápanyagok felszívódásának zavara, ami tápanyaghiányt, malnutríciót (“alultápláltság”) eredményez.

> Ma már megfelelő gyógyszerkészítmény (laktáz enzimmel felvértezve) áll az ilyen betegek rendelkezésére, így akár ők is fogyaszthatják a tejet és tejtermékeket. Továbbá, laktózmentes tej és tejtermékek kaphatók kereskedelmi forgalomban.

544
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

72
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]